יצירת קשר

ליצירת קשר

טיפול רגשי מוכח כיום כאחד הטיפולים היעילים, הן אצל מבוגרים והן אצל ילדים, כאשר מתעורר קושי נפשי כלשהו. 
אצל מבוגרים, ייתכן ומדובר בדיכאון, התקפי חרדה, אובססיביות או קשיים ביצירת קשרים זוגיים וחברתיים. אצל ילדים, הצורך בטיפול רגשי מתעורר בגלל משברים שהשפיעו על הנפש הרכה, עצבות או דכאון לא מוסברים, טראומות ופחדים ועוד. 


כיצד מתנהל טיפול רגשי?

הטיפול הוא בעצם טיפול פסיכותרפי, כלומר טיפול שנוגע בנפש האדם. טיפול רגשי יכול להתנהל אצל מטפל שהוכשר לכך, כמו פסיכולוג קליני, פסיכיאטר, מטפל TBT או פסיכותרפיסט ולכן חשוב לבדוק היטב לפני שבוחרים מטפל שאכן יש לו את ההכשרה המתאימה לנושא.
הטיפול עוסק בשיחה, שיחה פתוחה שבמהלכה עולים וצפים הקשיים ואיתם הסיבות לקושי. אנחנו יוצרים מרחב שבו המטופל יכול לשתף בטראומות ילדות או מצבים קשים שעבר והובילו למצב הנוכחי, או בשיחה שפירושה חיפוש אחר כלים חדשים להתמודדות עם המצב הנפשי. 
בהתחלה לרוב מחפשים את הסיבות ואת השיקוף של המצב. מה קורה כשאדם בוגר או ילד חשים חרדה למשל? איך זה מתבטא בפועל ואיך מזהים את הקושי? מה מלווה את תחושת העצבות? האם הבעיה באה לידי ביטוי בהתנהגות מסוימת? את כל השאלות האלו שואלים בהתאם לסיטואציה ולאבחנה שעולה מתוך השיחה. 
בהמשך, המטפל מסייע למטופל למצוא בתוכו את הכלים לשחרור החסמים האלו ולהתחלה חדשה. הוא מפתח יחד עם מטופל כלים שיעזרו לו להרגיש טוב יותר, להשתחרר מהמצוקה ולהתמודד איתה ביומיום.

 
מתי כדאי לפנות לטיפול רגשי?

כאמור טיפול רגשי יכול לעזור לכל מי שמרגיש שהוא נמצא במצב נפשי לא טוב. לא מדובר דווקא על אנשים שסובלים מדיכאון קליני שאובחן או מהתקפי חרדות קשים, אלא גם מי שמתנהלים ביומיום באופן רגיל לגמרי אבל מוצאים את עצמם חשים מצוקה. 
אצל ילדים זו יכולה להיות בעיה זמנית, למשל ילד שנחשף לטראומה כלשהי או פיתח פחד ממשהו מסוים. גם אירועים מכוננים כמו גירושי ההורים, חרם חברתי או תאונה, יכולים לגרום לבעיה נפשית-רגשית שטיפול רגשי יכול לעזור לפתור אותה. גם קשיים ביצירת קשרים חברתיים יכולים להיפתר במסגרת מפגשי טיפול רגשי. 
אצל מבוגרים טיפול רגשי יכול לעזור כשחשים אובדן קשה, או כשעוברים טראומות כמו גירושין, מוות של בן זוג או קרוב אחר או שינוי בסיטואציה בחיים – למשל פיטורים. חשוב להבין שלא צריך לחכות שהבעיה תתפתח למשהו מאד חריף וקשה, אלא גם מי שמרגיש קושי בתקופה מסוימת יכול לפנות לטיפול הרגשי. 


מה כדאי לשאול את עצמי לפני הטיפול?

כדי להיות מוכן לטיפול רגשי, שהוא בעצם טיפול שפירושו נבירה בבפנוכו – ברגשות ובתחושות העמוקים ביותר, צריך לשאול כמה שאלות חשובות. 
קודם כל, האם אני באמת מוכן לטיפול? האם אני רוצה לעזור לעצמי? שאלה נוספת היא האם אני מוכן להתמודד עם הפצע? כלומר, לפתוח אותו, לנתח אותו, לספר את הסיפור מסביבו ואז למצוא את הכלים לצאת מהמצב. 
טיפול רגשי, עבור מי שמוכן להיכנס פנימה ולהגיע למקומות העמוקים ביותר, הוא טיפול יעיל שיכול לתת כלים להתמודדות עם מצבים קשים לאורך שנים. 

 

חייגו אלינו יצירת קשר