יצירת קשר

ליצירת קשר
אבחון פסיכודידקטי

אבחון פסיכודידקטי נערך על ידי פסיכולוג חינוכי ואורכו 8 - 6  שעות. תהליך האבחון כולל מפגש ראשון של הפסיכולוג עם ההורים או אחד מהם, אינטייק ומשמעותו- הכרות, שיתוף והעברת מידע מההורה לפסיכולוג אודות תהליך התפתחותו של הילד מלידה ועד היום. בנוסף למידע המועבר מן ההורים, מועבר ע"י ההורים, שאלון למחנך בביה"ס אודות תפקודו של התלמיד במסגרת החינוכית. במפגשי האבחון הבאים מועברים ע"י הפסיכולוג מבחנים פסיכולוגיים- רגשיים הכוללים הערכת מנת משכל, מבנה אישיות, כוחות אגו, תפיסת העצמי ועוד. מבחנים דידקטיים הבודקים את תחומי הידע השונים, יכולת הלמידה, זכרון, תפיסה חזותית ושמיעתית, אנגלית, מתמתיקה ושפה. בסוף האבחון מוזמנים ההורים לפגישת משוב בו מקבלים ההורים תמונה עדכנית רגישה ומפורטת הכוללת את ממצאי האבחון, מסקנות והמלצות.
לסיכום,באבחון נבדקים התחומים הבאים:
אינטיליגנציה  
תפיסות: חזותיות, שמיעתיות
מנגנוני עיבוד מידע וסוגי הזיכרון השונים 
מבחנים דידקטיים הכוללים: הישגי למידה פורמאליים, קריאה, כתיבה, הבנת הנקרא, הבעה בכתב ובעל פה, אסטרטגיות למידה ועוד. בתום האבחון ניתנות המלצות להורים ולבית הספר לטיפול בקשיים שאותרו וכן המלצות מפורטות להוראה מתקנת במידת הצורך, הערכת קשב וריכוז והתאמות לבחינות.

מטרתו של אבחון זה הינה לגלות תמונה רחבה המורכבת מיכולות הלמידה של הנבחן, רמת
האינטליגנציה שלו ותפקודו הרגשי של הנבדק. חשיבותו של אבחון זה הינה להוסיף נתונים של התפקוד הרגשי והאינטלקטואלי-קוגניטיבי לחלקים הדידקטיים.

באמצעות אבחון זה, ניתן לאתר פערים במיומנויות הלמידה הבסיסיות ולזהות לקויות למידה.  האבחון מיועד לכל הגילאים: מילדים לפני כניסתם לביה"ס וללמידה פורמאלית ועד לסטודנטים ומבוגרים.


מקרים רלוונטיים בהם מומלץ לעבור אבחון מסוג זה:

1. צורך בהבנה רחבה יותר של מקורות קשיי הלמידה.
2. חשד לקשיים רגשיים המשפיעים על התפקוד בלימודים.
3. צורך בשיקול דעת והמלצה למסגרת חינוכית מתאימה יותר לקשיים ולצרכים של הנבחן.
4. התאמות בבחינות הבגרות ברמה 3, הכוללות בחינה מותאמת או בחינה בעל - פה, דבר המחייב הערכה של פסיכולוג חינוכי מומחה.

האבחון הפסיכודידקטי נערך במרחב אישי ביהוד, במרכז בקעת אונו.

לפרטים נוספים על המאבחנים הפסיכודידקטים במרחב אישי
 
חייגו אלינו יצירת קשר